Lettergrootte: a a a

Aanmelden niet meer mogelijk | Cursus omgaan met dementie | Lunteren

13 oktober 2020

De cursus ‘Omgaan met dementie’ gaat in op de oorzaken en het verloop van deze ziekte, het veranderende gedrag en de rol van de mantelzorger. Mantelzorgers krijgen informatie over het omgaan met de gedragsveranderingen en de cursus geeft de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen met andere mantelzorgers.

Doel
Het doel van de cursus is om de mantelzorgers te ondersteunen en te begeleiden in hun verzorgingstaak. De cursus stelt de partner en andere familieleden in staat beter in te spelen op gedrag en emoties en hierin een (nieuw) evenwicht te vinden. De zorg is daardoor langer en beter vol te houden. De deelnemers zijn meestal partners of kinderen, maar soms ook familie of vrienden die nauw betrokken zijn.

Cursus en kosten
De cursus bestaat uit vier dinsdagavonden en is op locatie Buurtcentrum de Schakel, Schaepmanstraat 58, 6741 WV Lunteren.

De cursusdata zijn:
Dinsdag 22 en 29 sept en 6 en 13 oktober 2020

Tijd:
14.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur).

De kosten zijn € 35,- per persoon voor vier bijeenkomsten. Dit bedrag is inclusief koffie/thee en de cursusmap. In veel gevallen kunt u deze kosten terugkrijgen via uw ziektekostenverzekering. Graag willen wij u vragen dit bedrag voor aanvang van de cursus aan ons te voldoen.

Meer informatie en aanmelden
Mocht u onverhoopt niet aan de cursus kunnen deelnemen, dan kunt u zich telefonisch afmelden op het nummer 0318- 208080, Malkander in Ede of per e-mail: ahultink@malkander-ede.nl

Update: het maximale aantal deelnemers is bereikt, aanmelden is niet meer mogelijk.

Bel 088 60 50 500