Lettergrootte: a a a

Mini-symposium dementie bij Turkse en Marokkaanse migranten

14 december 2016

Tijd en locatie

Tijd: Woensdag 14 december 2016 van 17:00u-20:30u
Locatie: auditorium (bestemming 181), Ziekenhuis Gelderse Vallei, Willy Brandtlaan 10, 6716 RP Ede

Programma bekijken 

Dementie bij oudere migranten

Het aantal ouderen in Nederland neemt toe. En daarmee ook het aantal oudere migranten. Het vroegtijdig signaleren van dementie bij (oudere) migranten is lastig maar erg belangrijk. Alzheimer Nederland ontwikkelde hiervoor de tool ‘SignaLeren’*. Tijdens mini-symposia in 5 regio’s in Nederland wordt deze tool gepresenteerd.
'SignaLeren' is een gebruiksvriendelijke online test met 10 filmpjes en vragen in het Turks, Marokkaans-Arabisch, Berbers en Nederlands over de meest voorkomende signalen van dementie.

Mini-symposium

U komt op het mini-symposium naast SignaLeren ook meer te weten over andere praktische tools en vaardigheden en er is volop gelegenheid om dilemma’s uit uw dagelijkse praktijk voor te leggen. Zoals cultuursensitief werken, steun aan mantelzorgers en de cross culturele dementiescreening komen aan bod. In iedere regio werken we samen met lokale organisaties. Zo sluit het programma op woensdag 14 december goed aan bij wat er speelt in Ede en omgeving.

Heeft u in uw werk als professional/zorgverlener te maken met dementie bij migranten? Kom dan op woensdag 14 december naar dit mini-symposium.

Geïnteresseerd**? Mail: s.hundersmarck@pharos.nl 
Heeft u vragen? Mail: j.broeke@pharos.nl 
Meer informatie vindt u op de website van Alzheimer Nederland


*Nienke van Wezel, gerontoloog, en Gözde Duran van Alzheimer Nederland hebben de toolkit 'SignaLeren' ontwikkeld, die gebruikt kan worden bij vroegsignalering van dementie door zorgverleners en mensen met dementie en hun mantelzorgers. U krijgt uitleg over 'SignaLeren', een online test met filmpjes en vragen in het Turks, Marokkaans-Arabisch, Berbers en Nederlands over de meest voorkomende signalen van dementie.

** Het mini-symposium is gratis. Uw aanmelding is echter niet vrijblijvend, omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Afmelden kan tot donderdag 1 december of u kunt een vervanger in uw plaats laten gaan.

Bel 088 60 50 500