Lettergrootte: a a a

Wereld Alzheimer Dag 2016

21 september 2016

De kracht van muziek 

Bij mensen met dementie is muziek één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het heeft dan ook een positieve uitwerking. Vaak komen allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Hetty Cornelissen weet als geen ander de kracht van muziek. Zij is bijna 12 jaar muziektherapeute bij stichting Opella in Bennekom en één van de muziektherapeuten die op 21 september een workshop geeft. Zij ontdekte dat muziek voor haar een bijzonder en fijn middel is om met cliënten in contact te komen.

Waar en wanneer

Op 21 september, wereld alzheimerdag, vindt er een bijeenkomst plaats van 13.30 tot 17.30 uur. Speciaal voor mantelzorgers en mensen met dementie is er een aparte workshop. Ook kun je vooraf en in de pauze genieten van het optreden van het salonorkest ‘Abraham Gezien’. Locatie is het gebouw De Kei, het verenigingsgebouw van de Harmonie: Peppelensteeg 12, 6715 CV Ede.

Programma en aanmelden 

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor zorgprofessionals, belangstellenden, mantelzorgers en mensen met dementie. Je kunt je aanmelden voor deelname via vvgrebbe@alzheimer-nederland.nl. Ben je mantelzorger of iemand met dementie? Wil je dit bij opgave doorgeven? Er zijn speciaal voor jullie twee aparte workshops. Wees er op tijd bij, want vol is vol! Graag tot ziens op woensdag 21 september!

Betekenis muziek

Hetty Cornelissen (muziektherapeute Opella Bennekom): 
“Muziek brengt niet alleen mij dichter bij de cliënt, maar ook de cliënt en zijn/haar partner of andere familie samen. Weer even samen genieten en elkaar begrijpen door dat mooie lied. Wat is er nu fijner dan dat je dat aan mensen kunt geven. Het werken met mensen met dementie is speciaal, omdat zij puur en echt zijn. Als jij dat ook bent, dan kom je in contact en kun je soms komen tot meer. Ik vind het bijzonder om hierdoor soms korte momenten van echt contact te krijgen. Samen ergens om lachen, ontspannen of genieten. Ook is er ruimte voor verdriet als dit is wat er naar boven komt. Het is fijn dat ik deze emoties en gevoelens met behulp van muziek kan losmaken. Ik hoop daarom dat muziektherapie in de toekomst een bekendere vorm van behandeling wordt voor mensen met dementie. Op de bijeenkomst van 21 september hoop ik dat meer mensen de kracht van muziek zullen ervaren. ”

Agenda

Er zijn geen evenementen gevonden in de komende periode.

Bel 088 60 50 500