Lettergrootte: a a a

Ervaar wat dementie is

16 april 2016

Ervaar in 50 minuten wat het is om dementie te hebben. Die mogelijkheid biedt Into D’mentia, Ketenzorg dementie Gelderse Vallei en Opella u aan vanaf 16 mei in Bennekom.

Het zorgen voor mensen met dementie is een bijzondere taak. Er wordt een beroep gedaan op uw empathisch vermogen en uw flexibiliteit. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt. Het beter begrijpen van de ziekte helpt de relatie tussen u en uw naaste met dementie te verbeteren en verdiepen.

Into D’mentia biedt meer inzicht in de leefwereld van mensen met dementie. Niet alleen door uit te leggen en te laten zien, maar juist ook door te laten beleven. Dit gebeurt door een simulatietraining in een ruimte (ondergebracht in een mobiele unit die door het land reist) waar de beleving van dementie wordt gecreëerd. In deze ruimte speelt zich een verhaal af waarin u, als bezoeker, zelf een rol heeft. In dit verhaal ontstaan ervaringen die passen bij het ziektebeeld van dementie.

Het samenwerkingsverband Ketenzorg Dementie Gelderse Vallei nodigt mantelzorgers van harte uit om deel te nemen aan de unieke simulatietraining van Into D’mentia.

Meer informatie

Agenda

Er zijn geen evenementen gevonden in de komende periode.

Bel 088 60 50 500