Lettergrootte: a a a

Dementie betekent afscheid nemen

‘DAG MAMA’ heette de muziektheatervoorstelling over omgaan met dementie die afgelopen vrijdag in het Akoesticum in Ede plaatsvond. Een passende titel want in de loop van de tijd verdwijnt de persoon die je moeder of je partner was. Dat is een verdrietig proces. Dat geldt voor de mensen met dementie, die zichzelf kwijtraken, en dat geldt voor de familie. Erkennen en accepteren dat iemand verandert door de dementie is een pijnlijke boodschap. Het vraagt iedere dag opnieuw toewijding en aanpassingsvermogen om samen goede momenten te houden.

Deel je zorgen met elkaar is een belangrijke boodschap in de voorstelling. Praat erover met de mensen met dementie zelf, die wel voelen dat het niet goed gaat en zich daardoor erg alleen en onzeker kunnen voelen. En praat er samen over als naasten en als beroepskrachten. Want samen kun je beter begrijpen waarom iemand op een bepaalde manier reageert, en waar iemands gedrag, angst of weerstand vandaan komt. En samen kun je tijdig vragen rond het levenseinde bespreken.

De organisatoren

De bijeenkomst werd georganiseerd door Ketenzorg Dementie Gelderse Vallei en Het Netwerk Palliatieve Zorg Gelderse Vallei. 
Ruim 140 mantelzorgers, vrijwilligers en zorgverleners waren aanwezig op deze betekenisvolle middag.

Komende voorstellingen

Nieuwsgierig naar de muziektheatervoorstelling 'DAG MAMA'? Klik hier voor meer informatie en nog komende voorstellingen.

Bel 088 60 50 500