Lettergrootte: a a a

Odensehuis brengt voorstelling ‘Zwarte gaten & Losse eindjes’ over omgaan met dementie

Odensehuis Gelderse Vallei e.o. organiseert voor donderdag 16 februari een middag waarop de voorstelling ‘Zwarte gaten & Losse eindjes’ te zien zal zijn. De voorstelling is in theater de Wilde Wereld, Burgtstraat 1 in Wageningen, aanvang 15.00 uur.
Kaarten, à 10,00 euro, zijn te verkrijgen bij het Odensehuis, of aan de zaal. Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen voor een gereduceerd tarief deelnemen. Er is plaats voor maximaal 60 mensen. In verband met het aantal beschikbare plaatsen vragen we je om te reserveren bij het Odensehuis (post@odensehuisgelderland.nl of bellen naar Louisa Bosker, 06-43890432). Als vervolg op de voorstelling start in maart een training ‘’Contact bij dementie’ o.l.v. Marjolein, bedoeld voor vrijwilligers, mantelzorgers en professionals (aanmelden kan eveneens bij het Odensehuis).

In de door Marjolein Baars geschreven en gespeelde solovoorstelling staat omgaan met dementie centraal. Het verhaal gaat over een moeder met dementie, haar dochter, een verzorgende en een onderzoekster. Alle rollen worden gespeeld door Marjolein Baars (onderzoekster theatermaakster, acteur, auteur en trainer). Zij maakt op indringende wijze zichtbaar hoe de moeder de greep op ruimte, materie en tijd kwijt raakt en hoeveel moeite het de dochter kost om daar mee om te gaan.
De vraag hoe je met aandacht, begrip en compassie met elkaar kunt omgaan en kunt meebewegen met de voor de ander veranderende werkelijkheid staat centraal.

De titel van het stuk ‘Het zwarte gaten..’ verbeeldt de voor velen herkenbare aspecten van leven met dementie: de angst voor verdere achteruitgang, de impact voor naasten, de chaos en ook de zorg en werkdruk voor verpleging/verzorging. De ‘Losse eindjes’ verbeelden het geheugenverlies, het onbegrip, de reacties op elkaar.

Het advies wat het stuk ons mee geeft is: durf in het zwarte gat te stappen en te ontdekken wat er dan ontstaat en mogelijk is. Sluit aan op de belevingswereld van de persoon met dementie. Probeer de gaten die vallen te vermijden en de losse eindjes met elkaar verbinden voor een contact met de mens met dementie!

Meer informatie

http://www.odensehuisgelderland.nl/nieuws-2/ of bel: 06-43890432 of 0317 – 358711

Agenda

Er zijn geen evenementen gevonden in de komende periode.

Bel 088 60 50 500