Lettergrootte: a a a

Voorlichting over (leven met) dementie

Ketenzorg Dementie Gelderse Vallei vindt het belangrijk om goede voorlichting te geven over dementie. Het helpt mensen met dementie en hun omgeving om te gaan met de gevolgen van dementie.

Daarom geven wij op aanvraag aan groepen voorlichting over diverse aspecten van dementie. Bijvoorbeeld aan de leden van verenigingen, clubs en andere organisaties. Over hoe je dementie herkent. Hoe de ziekte ontstaat. Wat er tegen te doen is. Hoe om te gaan met gedragsproblemen, erfelijkheid en risicofactoren. Wat dementie betekent voor de patiënt en voor zijn familie, ect.

De inhoud en het niveau van onze voorlichting sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van de bezoekers en de organisatoren van de bijeenkomst. Er kan ook een video bij worden vertoond. Ook is het mogelijk om mantelzorgers of mensen die zelf met dementie te maken hebben te laten vertellen over hun persoonlijke ervaringen.

Interesse?

Als u een groepsvoorlichting over dementie bij ons aanvraagt, zoeken wij in onze voorlichtingspool naar een voorlichter en stemmen met u het programma af.

Wilt u een voorlichting aanvragen? Of wilt u meer informatie? Een e-mail naar vvgrebbe@alzheimer-nederland.nl volstaat. Wij nemen dan contact met u op.

Bel 088 60 50 500