Lettergrootte: a a a

Vergeet mij niet! Nieuw TV-programma over dementie

Vanaf dinsdag 18 maart zendt Omroep Gelderland zes delen uit van de nieuwe indringende tv- serie over dementie Vergeet mij niet!. In deze serie ziet u het dagelijks leven van vier mensen die moeten leven met hun eigen, specifieke vorm van dementie. Hoe gaan zij zelf, hun partners én hun familie om met deze geheugenstoornis en wat zijn de gevolgen voor hun omgeving?

De kans dat je als Nederlander dement wordt is op dit moment 20% en dat percentage stijgt nog steeds. Vergeet mij niet! laat de dagelijkse praktijk zien van mensen met een geheugenstoornis. De problemen, maar ook de mooie dingen die daarbij komen kijken zullen voor velen zeer herkenbaar zijn.

Hoofdpersonen in de serie:

- De 84-jarige Nelly uit Arnhem lijdt aan de ziekte van Alzheimer maar woont verrassend genoeg nog zelfstandig. Dochter Nicole, haar grote steun, blogt regelmatig over hun belevenissen.

- Lukas is pas 62 en komt vijf dagen per week op dagvang De Boog van Specialistisch Zorg- en Behandelcentrum Joachim & Anna in Nijmegen. Lukas heeft sinds twee jaar Frontotemporale dementie (FTD), een zeldzame vorm van dementie die gekenmerkt wordt door weinig inzicht in het eigen ziektebeeld.

- Jim uit Wageningen is 73 en heeft Lewy-Body ofwel Parkinson dementie. Zijn vrouw Maudi ziet hem vier keer week naar de buurtboerderij in Bennekom gaan.

- De 81-jarige Adrie uit Wekerom heeft ook Alzheimer. Adrie woont in verzorgingshuis de Stolpe in Harskamp. Haar man Henk woont zelfstandig en komt dagelijks bij zijn vrouw op bezoek.

De zes afleveringen staan in het teken van de thema’s het begin, schaamte, verandering, het gevecht, de familie en de toekomst. In de eerste aflevering Het begin gaat Nelly naar de kapper, Jim naar de Bingo, Adrie naar bewegingsgym en Lukas vertelt over zijn laatste werkdagen als dakdekker.

VERGEET MIJ NIET: WEKELIJKS VANAF DINSDAG 18 MAART : 18.25 (daarna ieder uur herhaald)

Bel 088 60 50 500