Lettergrootte: a a a

Oproep: (ex)-mantelzorgers gezocht voor het geven van voorlichting

De regionale Alzheimerafdeling krijgt regelmatig verzoeken om voorlichting te geven over alles wat met dementie te maken heeft: hoe herken je het, hoe kun je omgaan met veranderend gedrag en welke hulpmiddelen zijn er? De Alzheimerafdeling wil samen met de ketenzorg dementie de mogelijkheid om goede voorlichting te geven, uitbreiden. Ervaringsverhalen van mantelzorgers zijn door hun praktische insteek en de herkenbaarheid voor anderen een goede aanvulling op de informatie die beroepskrachten kunnen geven.

De Alzheimerafdeling wil daarom een voorlichtingspool opzetten van mensen die vanuit hun eigen ervaring voorlichting kunnen geven, bijvoorbeeld aan verenigingen, ouderenbonden, kerken of vrijwilligers. Bent u als partner, zoon of dochter of anderszins van heel dichtbij betrokken (geweest) bij de zorg voor iemand met dementie, en vindt u het fijn en belangrijk om anderen hierover te vertellen, meld u dan aan als vrijwilliger.

De Alzheimerafdeling biedt u een korte training van (waarschijnlijk) twee bijeenkomsten. Daarnaast ontvangt u de nodige achtergrondinformatie zodat u goed bent toegerust. Er zijn mensen nodig voor zowel overdag als ‘s avonds. U kunt zelf uw voorkeur / mogelijkheden aangeven, dat geldt ook voor de gemeente(s) waar u ingezet wilt worden.

Als u meer wilt weten en/of wilt overleggen of het iets voor u zou zijn, kunt u een mail sturen naar vvgrebbe@alzheimer-nederland.nl t.a.v. Agnes Lagerweij. Zij neemt dan binnen enkele weken contact met u op.

Bel 088 60 50 500