Lettergrootte: a a a

Voorlichtingsavond Dementie succes

Schakel de omgeving in

Tijdens de voorlichtingsavond Dementie op woensdag 19 juni verzamelden ruim 50 mensen zich in schoollocatie ‘het Streek’. Zij kregen een boeiend programma voorgeschoteld. Op deze bijeenkomst werd heel duidelijk dat het belangrijk is om structuur aan te brengen in het leven van iemand met dementie. En dat je als mantelzorger voor jezelf moet zorgen, bijvoorbeeld door ook anderen bij de zorg te betrekken.

‘Van geheugenklachten tot dementie’

De eerste lezing was ‘Van geheugenklachten tot dementie’ door Jos Looijschelder, MPA, als Physician Assistant verbonden aan de geheugenpolikliniek van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Hij vertelde dat dementie onder alle lagen van de bevolking voorkomt, hoe vaak dementie voorkomt, dat er wel meer dan 50 verschillende soorten bestaan, hoe je dementie kunt herkennen en hoe je hiermee om kunt gaan. Bekijk de presentatie.

‘Ervaringen met bijzonder gedrag’

Hierna was het woord aan Martin van Brakel. Hij is huismeester bij Woonstede, de laatste 15 jaar heeft hij het toezicht op een aantal seniorenwoningen. Toen hij daar startte waren de bewoners nog ‘dartele vijftigplussers’ maar nu worden zij ook ouder en gaat de gezondheid achteruit. Hoe ga je als huismeester er mee om als je vermoedt dat iemand dement aan het worden is? Lees verder...

Het leven van de mantelzorger

Na Martin van Brakel kwamen Evelien van Roekel en Corrie Seldenrijk aan het woord. Corrie is casemanager ketenzorg dementie. Evelien is mantelzorger en zorgt samen met haar familie voor haar moeder met dementie. Corrie interviewde Evelien over haar situatie. Lees verder...

Publieksvragen

Na de inleidingen was er ruimte om vragen te stellen. Onder leiding van de voorzitter Christina van Uffelen, casemanager dementie beantwoordden Jos Looijschelder, Martin van Brakel, Evelien van Roekel en Corrie Seldenrijk, de vragen uit het publiek.

Bekijk de vragen en antwoorden.

Bel 088 60 50 500