Lettergrootte: a a a

Informatie en hulp in de regio 

Er is veel ondersteuning en zorg voor mensen met dementie en hun naasten in de Gelderse Vallei en omstreken. Heeft u bijvoorbeeld thuis begeleiding, verzorging of verpleging nodig, dan kunt u een beroep doen op de thuiszorg. In de regio zijn verschillende thuiszorgaanbieders.

Ook zijn er verzorgingshuizen en verpleeghuizen die dagactiviteiten bieden, waar mensen met dementie een of meer dagen per week overdag naartoe kunnen.

Waar kunt u terecht?

Dementie Gelderse Vallei biedt een cursus 'omgaan met dementie' aan en er is een gespreksgroep voor mensen met beginnende dementie. Wilt u meer informatie over dementie in het algemeen of over de mogelijkheden voor hulp in de regio? Een casemanager kan u er alles over vertellen.

Mantelzorgondersteuning

Voor informatie en advies over het zorgen voor uw naaste en het zorgen voor uzelf kunt u bij mantelzorgondersteuning terecht.
Gemeente Ede
Gemeente Wageningen
Gemeente Renkum

Ontmoetings- en informatiecentrum | Odensehuis

Dit is een ontmoetings- en informatiecentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie en hun naasten. U kunt binnenlopen voor een kop koffie, een vraag, advies of om mee te doen aan de activiteiten.
Locatie en meer informatie 

Inloopspreekuur ouderenadviseur

Een ouderenadviseur denkt mee over de manier waarop u zo prettig mogelijk oud kunt worden. Denk daarbij aan vragen zoals: kan ik nog in mijn eigen huis blijven wonen? Heb ik voldoende sociale contacten of heb ik hulp nodig bij mijn administratie?
Ouderenadviseur Ede: contact en meer informatie
Ouderenadviseur Wageningen: contact en meer informatie

Telefonische coaching

Dementelcoach biedt telefonische hulp aan de mantelzorgers van mensen met dementie. Dit kan in een eenmalig gesprek of in een traject van circa 10 gesprekken met een vaste coach. U kunt Dementelcoach inschakelen zodra de diagnose dementie is gesteld, of in een latere fase. U bepaalt het moment waarop u ondersteuning wilt. Aan de telefonische coaching van Dementelcoach zijn voor u als mantelzorger geen kosten verbonden. Meer informatie: www.dementelcoach.nl.

Websites

Hieronder vindt u enkele websites waar u meer informatie kunt vinden.

• Algemene informatie over dementie: Alzheimer Nederland
Afdeling Veluwe Vallei-Grebbe Alzheimer Nederland
• Korte films over dementie: moderne-dementiezorg
Alzheimercafé (in Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen)
• Actiefbijdementie.nl 
Zorgloket gemeente Ede
Gemeente Renkum - Social team
Zorgloket gemeente Renswoude
Zorgloket gemeente Scherpenzeel
Zorgloket gemeente Veenendaal
Zorgloket gemeente Wageningen (het Knooppunt)

Met al uw vragen over dementie kunt u van bellen met de Alzheimertelefoon. Deze Alzheimertelefoon is 7 dagen per week, van 9.00 uur tot 23.00 uur bereikbaar. En u kunt natuurlijk altijd terecht bij uw huisarts.

Agenda

Er zijn geen evenementen gevonden in de komende periode.

Bel 088 60 50 500